Nieuw magazine!

Wat zijn de eerste ervaringen van cliënten en naasten over het project Casemanager Hersenletsel? En hoe wordt het project gewaardeerd door andere spelers in het ”hersenletselveld”. In het tweede magazine lees je er alles over.

Zo vertellen Marco (foto) en zijn vrouw Heidi hoe blij ze zijn met ”de hersendames”, zoals ze hun casemanagers hersenletsel noemen. Marco kreeg zestien jaar geleden een herseninfarct. Twee dagen daarna kregen ze hun tweede kind. Marco stopte met werken om volledig voor de kinderen te zorgen. Vorig jaar stortte hij volledig in en meldde hij zich bij het project Casemanager Hersenletsel.

“Ik dacht: ik kan alleen maar zitten wachten tot ik doodga. Met deze ondersteuning heb ik weer hoop en perspectief gekregen”, zegt Marco.

In het nieuwe magazine komen ook professionals aan het woord waarmee de afgelopen maanden vanuit het project Casemanager Hersenletsel is samengewerkt. “De casemanagers hebben een enorm netwerk van instanties en mensen waarmee gesproken kan worden en die bereid zijn om buiten de kaders te denken”, vertelt Frederike Apotheker, expert binnen de letselschadewereld.

Corine Boersma, psychiater en programmaleider bij de Winklerkliniek is positief over het
project Casemanager Hersenletsel en over de rol die een casemanager hersenletsel kan spelen. “Wat mij opvalt is dat de zorg binnen de hersenletselwereld erg versnipperd is. Vaak weten we niet van elkaars bestaan of weten we niet precies wat we doen. Dat zijn gemiste kansen. Ik denk dat een casemanager hersenletsel hierin een cruciale rol kan spelen, met alles uiteindelijke doel dat patiënten zo snel mogelijk de juiste zorg op de juiste plaats krijgen.”

Wil je het hele magazine lezen? Je kunt het gratis downloaden door op de link hieronder te klikken.

https://casemanagerhersenletsel.nl/wp-content/uploads/2020/10/Magazine-Casemanager-Hersenletsel-2-oktober-2020.pdf