Online congres Volwaardig leven

Op 24 en 25 november 2020 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het online congres Volwaardig leven. Dagvoorzitter is presentator en journalist Gijs Wanders. Het belooft een veelzijdig en inspirerend online congres te worden, met een gesprek met minister Tamara van Ark en onder andere filosoof Bas Haring als een van de keynote sprekers.

Bekijk het volledige programma op www.onlinecongresvolwaardigleven2020.nl  

Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. Je hoort en ziet er alles over op het online congres: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om samen meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen.

Het congres is verdeeld in 4 dagdelen: met lezingen voor grote groepen en interactieve sessies voor maximaal 20 personen. Meld je bijvoorbeeld aan voor een interactieve sessie of inspirerende lezing over: levensloopbegeleiding voor mensen met autisme, liefdevolle zorg, belevingsleren, interprofessioneel keuzeonderwijs, innovatieve ideeën voor persoonsgerichte zorg, een handreiking technologie voor cliëntenraden, een tekenlab of een sessie over het zorgtestament. Voor iedereen proberen we een passend en afwisselend programma te bieden.

Hersenletsel

Een van de dialoogsessies gaat over het project Casemanager Hersenletsel. Deze sessie start woensdagmiddag om 14.15 uur en wordt gegeven door Desiree Bierlaagh en Linda van den Broek. https://www.onlinecongresvolwaardigleven2020.nl/woensdagmiddag

Sinds een jaar zijn in drie regio’s Casemanagers Hersenletsel actief. Nu al zijn casemanagers betrokken bij ruim honderd mensen met hersenletsel en hun naasten. In deze workshop worden merkbare resultaten en lessen gedeeld. Deze komen voort uit de verhalen van cliënten, naasten, casemanagers en professionals uit de keten.

Het volledige programma staat op de website www.onlinecongresvolwaardigleven2020.nl

Mis het niet en meld je snel aan!


Wil jij geïnformeerd worden of meepraten over toekomstbestendige gehandicaptenzorg, meld je nu aan via deze link en hopelijk zien we je dan!

Praktische informatie

  • Datum: 24 en 25 november 2020
  • Organisator: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Locatie: online
  • Aanmelden: meld je aan via deze link
  • Kosten: gratis
  • Meer informatie? Ga naar de congressite

Over Volwaardig leven


In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Want ook zij hebben recht op een fijn leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst.