Casemanager Hersenletsel naar Metgezel

Per 1 januari 2024 hebben we Casemanager Hersenletsel overgedragen aan Metgezel, een alliantie van vijf cliëntondersteuningsorganisaties. Metgezel heeft van VWS de opdracht gekregen om de komende vijf jaar alle gespecialiseerde cliëntondersteuning uit te voeren. Casemanager Hersenletsel was één van de vijf pilots gespecialiseerde cliëntondersteuning. Of de naam Casemanager Hersenletsel blijft bestaan is onzeker, maar de dienstverlening zal vergelijkbaar zijn met wat Casemanager Hersenletsel afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Een vorm van ondersteuning die uniek is in Nederland en waar we heel trots op zijn. 

Ga voor meer informatie over Metgezel naar www.jouwmetgezel.nl

Wat maakt Casemanager Hersenletsel zo bijzonder? Lees het in het rapport van Pluut & Partners. Zij hebben in 2023 onderzoek gedaan naar de succesfactoren.  

Een belangrijke succesfactor vormen de in hersenletsel gespecialiseerde casemanagers, met allerlei opleidings- en werkachtergronden. Ons motto is hoe meer variatie, hoe meer kwaliteit. De casemanagers werken als team zodat er altijd wel iemand is die het antwoord op een vraag weet. 
De persoon met hersenletsel en/of de naasten hebben twee vaste casemanagers als contactpersonen. Het werken in duo's helpt om in complexe situaties effectief te ondersteunen. 
Casemanagers werken nauw samen met alle betrokken of benodigde professionals en organisaties. Leren en ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van het werk. Zelf, maar ook samen met andere professionals en organisaties, van politieagent tot rechter, van UWV-medewerker tot zorgverlener, van ambulant begeleider tot Wmo-functionaris. Wij bieden onze expertise op gebied van hersenletsel en de beschikbare zorg aan. Juist die expertise blijkt van grote meerwaarde te zijn om vastgelopen situaties vlot te trekken. Mensen met hersenletsel en hun naasten voelen zich gehoord en begrepen.

Wat verandert er na de overgang naar Metgezel? In 2024 houden alle mensen met hersenletsel en hun naasten de vertrouwde ondersteuning door de casemanager hersenletsel. Metgezel heeft de opdracht van VWS gekregen om de ondersteuning uit te breiden en landelijk beschikbaar te maken. Op welke wijze en met welke toelatingscriteria dit precies gaat gebeuren is de organisatie nog aan het uitzoeken.